Hesteracer

Med heste er der så mange muligheder; at de kan rides på, trænes med i mange sammenhænge, og nu også bruges i forbindelse med Coaching med heste til at hjælpe mennesker. Der findes mange forskellige hesteracer i det hele taget – det kan der læses om i mange bøger. På internettet er der også information om hesteracerne både på  Hestenettet  og Hestegalleri.

Der er stor forskel på hesteracer når man læser om dem i beskrivelse,  nogen vil sikkert også mene, at det er bedst at bruge den eller en anden race i det hele taget i forhold til Coaching med heste.

Jeg har helt klart den overbevisning at alle hesteracer kan bruges – de har stor effekt hvad enten det er en af de største heste f.eks racen Shire som måler i stangmål mellem 175 og 195 cm  eller en shetlandspony. Der vil være forskel på mennesker`s valg af hesteracer i forhold til hvem de umiddelbart er mest trygge ved.

Under en teambuilding ved Coaching med heste; var der en deltager, der fortalte under evalueringen, at han faktisk var bange for heste.  Men han var blevet afledt under teamarbejdet, og nu ville han til at låne bøger og læse om heste, da han syntes det er et spændende dyr.

Ligemeget hvilken hesterace man vælger at træne med, vil det give mennesker en unik oplevelse i Coaching med heste.

Billede af en hesterace